Reis met een goede Travelpro koffer naar Málaga!

Gepubliceerd op 15 augustus 2024 om 12:28

Behalve blogger ben ik ook piloot bij KLM Cityhopper. Van Travelpro mocht ik de Flightcrew 5 18 inch proberen. 

Op een dag in juli kwam er een grote doos binnen, keurig thuisbezorgd in de aangegeven tijd. Een grote doos want de flightcrew 5 is een flinke trolley! Met heel veel handige vakken en ritsen, daar gaan we het straks nog over hebben. Wat ik ook erg fijn vindt is dat er een haak bij zit waar je eventueel een tasje op je koffer kan dragen. De stang komt voor mij als iemand van een lengte van 1.95 hoog genoeg, om er comfortabel mee door vliegveld terminals te lopen.

Aan boord

In de cockpit van een Embraer 190 past de koffer prima achter de stoel, hoewel dat natuurlijk officieel niet de bedoeling is. Het enige nadeel is dat hij helaas niet naast mij past, naast de stoel in de cockpit. Uiteraard past hij ook in de overhead bin. De ideale crew bagage dus wat mij betreft! Ook telt mee dat er verschillende maten zijn. Op de website van Travelpro kun je kiezen uit de 18 inch versie, maar ook de grotere 22 en 24 inch versies. De 22 inch heb ik vroeger gehad en die was voor een Boeing 737-800 nog wel te doen, maar voor aan boord van andere vliegtuigmaatschappijen met bijvoorbeeld Embraers of oudere 737’s minder handig. De 18 inch is wat dat betreft een stuk handzamer.

Geschikt voor nachtstops?

Voor een 5-daagse (5 dagen onderweg en 4 nachtstops) is de Travelpro Flightcrew 18 inch in de winter waarschijnlijk net te klein, 2 nachtstops met een winterjas erin moet prima te doen zijn. In de zomer red je 4 nachtstops er wel mee aangezien korte broeken natuurlijk minde ruimte innemen. 

De vakken

Het onderste vak vanaf de buitenkant is precies geschikt voor je iPad! Dat is echt heel handig, zo kun je hem altijd pakken. Dan heb je op de voorkant boven een vakje waar je je paspoort, zonnebril, license, teleefoon etc in kunt doen. Daarachter zit een vak waar dan weer heel goed je laptop in past. En dat is nog maar de voorkant! Dan heb je op de achterkant ook nog een vakje waar ik de toepassing nog niet voor gevonden heb. Misschien je high-vis vestje! Al met al is het een heel handige trolley! Ik ben er heel blij mee.

 

In het grote vak heb je trouwens nog verschillende banden om dingen vast mee te zetten en andere vakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.